ООН та Stellar запустили програму з допомоги постраждалим від війни українцям у USDC

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) та Stellar Development Foundation оголосили про запуск пілотного рішення на базі блокчейну Stellar для розподілу USDC серед ВПО та інших постраждалих від війни людям в Україні.

В межах програми українці зможуть отримати стейблкоїни через гаманці Vibrant. 

Пілот запущений у Києві, Львові та Вінниці. Згодом програму розширять на інші міста України.

Партнером з виведення грошової допомоги у цифрових активах в готівку стане компанія MoneyGram.

Дані: УВКБ ООН.

Рішення тестували протягом останніх шести місяців. Очікується, що програма пошириться також на біженців з України на початку 2023 року.

«Україна є світовим лідером у розробці технічних рішень для збільшення доступу до соціального захисту, включаючи допомогу переселенцям», – заявили в УВКБ. 

Заступник міністра цифрової трансформації України з питань розвитку ІТ-індустрії Олександр Борняков зазначив, що ініціатива дозволить масштабувати надання допомоги постраждалим від російського вторгнення українцям: 

«Проєкт є яскравим прикладом того, як блокчейн має потенціал трансформувати та революціонізувати спосіб розподілу гуманітарних коштів. Використання технології дозволяє гуманітарним організаціям, таким як УВКБ ООН, бути більш прозорими та підзвітними та гарантувати, що найбільш уразливі верстви населення матимуть доступ до коштів, виділених для них».

Нагадаємо, про допомогу у криптовалютах українським ВПО та постраждалим від війни людям також звітувала компанія Binance. У вересні представники біржі заявили, що виділили більше $3,3 млн для підтримки українців.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version