Optimism розподілив незатребувані токени OP на $67 млн

Команда Ethereum-мережі другого рівня Optimism (OP Mainnet) розподілила незатребувані під час першого аірдропу 48 млн нативних токенів OP ($67,2 млн на момент написання) серед 88 000 відповідних адрес.

За даними дашборда на Dune Analytics, унаслідок роздачі OP, яка почалася 1 червня 2022 року, користувачі затаврували приблизно 166 000 токенів. Це склало трохи понад 77% із зарезервованих для аірдропу 215 000 OP.

На отримання активів не претендувало близько чверті адрес, які мали на це право. Розробники безпосередньо відправили їм належні активи.

Деякі користувачі висловили побоювання, що йдеться про гаманці, до яких втрачено доступ або чиї власники мертві. Таким чином, розподіл фактично вивів частину токенів з обігу, вважають вони.

Однак команда зазначила, що роздача решти токенів дасть змогу розробникам зосередитися «на іншій роботі зі смарт-контрактів і майбутніх аірдропах».

Сумарно в рамках переходу на нову структуру управління проєкт зобов’язався розподілити серед користувачів 19% від загальної емісії в 4,29 млрд OP.

На момент написання ціна нативного токена Optimism становить $1,4 (CoinGecko). За останні сім днів OP подорожчав на 10%, але торгується на 56,6% нижче за історичний максимум у $3,22, зафіксований у лютому.

Згідно з L2Beat, сукупна вартість заблокованих у протоколі активів становить $2,47 млрд. За цим показником Optimism посідає друге місце серед L2-мереж, більш ніж удвічі поступаючись Arbitrum.

Джерело: L2Beat.

Нагадаємо, другий аірдроп Optimism на 11,7 млн OP розпочався в лютому.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK