Дуров анонсував створення некастодіального криптогаманця та біржі командою Telegram

Засновник Telegram Павло Дуров закликав до фокусу на децентралізації у блокчейн-індустрії та анонсував створення командою месенджеру низки криптовалютних інструментів, зокрема біржі та некастодіального гаманця.

За його словами, крах криптовалютної біржі FTX є наслідком того, що індустрія “опинилася в руках небагатьох людей, які почали зловживати своєю владою”:

“Рішення зрозуміле: проєкти на базі блокчейну повинні повернутися до своїх витоків – децентралізації. Користувачі криптовалют повинні перейти на trustless-транзакції та власні гаманці, які не покладаються на жодну третю сторону”.

Дуров додав, що розробники мають сконцентруватися на швидких та простих у використанні децентралізованих застосунках для широкої аудиторії.   

Він згадав запуск маркетплейсу Fragment для продажу ідентифікаторів імен користувачів, який працює на базі блокчейну Telegram Open Network (TON):

“Нам вдалося це зробити, тому що Fragment базується на TON – блокчейн-платформі, яка є достатньо швидкою та ефективною для розміщення популярних програм (на відміну від Ethereum, який, на жаль, залишається застарілим і дорогим навіть після останніх змін)”.

За словами Дурова, наступним кроком Telegram буде створення набору децентралізованих інструментів, включно з некастодіальними гаманцями та DEX “для мільйонів людей для безпечної торгівлі та зберігання криптовалют”.

“Таким чином ми можемо виправити помилки, спричинені надмірною централізацією, яка підвела сотні тисяч користувачів криптовалют”, — написав засновник Telegram.

Нагадаємо, співзасновник Ethereum Віталік Бутерін заявив, що крах FTX підтверджує позицію Ethereum-спільноти — все централізоване є підозрілим.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK