Першій біткоїн-транзакції виповнилося 14 років

12 січня 2009 року Сатоші Накамото відправив 10 BTC розробнику Гелу Фінні, здійснивши першу транзакцію у мережі біткоїну.

“Коли Сатоші оголосив про реліз програмного забезпечення, я відразу підключився. Думаю, я був першою людиною, окрім Сатоші, яка запускала біткоїн. Я видобув 70 з чимось блок і був одержувачем першої біткойн-транзакції, коли Сатоші надіслав мені десять тестових монет”, — описував Фінні.

Він також зазначив, що протягом наступних кількох днів спілкувався електронною поштою із засновником біткоїну, допомагаючи виправляти помилки.

Фінні брав активну участь у роботі над мережею першої криптовалюти. 11 січня 2009 року він запустив біткоїн-ноду, яка стала другою в мережі після вузла Сатоші Накамото.

Хто саме є творцем біткоїну, й досі невідомо. Фінні казав, що особистість Сатоші була загадкою і для нього. Він припускав, що спілкувався з “молодою людиною японського походження, дуже розумним та щирим”. 

Сам Фінні помер у серпні 2014 року. У жовтні 2009 року він повідомив, що йому діагностували бічний аміотрофічний склероз.

Нагадаємо, 3 січня 2009 року людина або група осіб під псевдонімом Сатоші Накамото запустила (-ли) основну мережу першої криптовалюти, видобувши генезис-блок з 50 BTC.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK