Прокуратура США звинуватила До Квона в шахрайстві

Федеральна прокуратура Нью-Йорка висунула звинувачення співзасновнику і CEO Terraform Labs (TFL) До Квону через декілька годин після його затримання в Чорногорії.

Документ включає вісім пунктів, зокрема, змова з метою шахрайства та маніпулювання ринком, шахрайство з цінними паперами, а також введення інвесторів в оману.

«Квон домовився з іншими особами обдурити покупців криптовалют, які випускали TFL, шляхом введення їх в оману щодо ефективності алгоритмічного механізму, який нібито забезпечував стабільність ціни UST, за доромогою хибних заяв та маніпулювання ринком», — заявили в наглядовому відомстві.

Позов подано до суду Південного округу Нью-Йорка. Представник прокуратури в коментарі CoinDesk уточнив, що Мін’юст має намір домогтися екстрадиції Квону до США.

Наприкінці минулого року південнокорейські правоохоронці заявили, що Квон може переховуватися у Сербії. Остання має спільний кордон із Чорногорією, де засновника Terraform Labs і затримали.

У лютому 2023 року SEC звинуватила Terraform та До Квона в шахрайстві на мільярди доларів.

Нагадаємо, 23 березня поліція затримала Квона з підробленими документами в аеропорту Подгориці на запит правоохоронних органів США, Сінгапуру та Південної Кореї.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK