Проти Binance подали колективний позов через крах FTX

Інвестор з Каліфорнії Нір Лахав подав колективний позов проти Binance та її CEO Чанпена Чжао зі звинуваченнями в недобросовісній конкуренції щодо біржі FTX, яка зазнала краху.

Позивач вважає, що відповідачі намагалися монополізувати ринок, завдавши шкоди FTX і афілійованим з нею платформам.

Йдеться про твіти, опубліковані Чжао на початку листопада 2022 року. В одному з тредів глава Binance повідомив про рішення ліквідувати активи в FTT, що належать компанії. За оцінкою Лахава, це становило до 5% пропозиції utility-токена FTX.

Слідом глава Binance заявив про стратегічне партнерство з конкурентом, яке передбачало можливе поглинання платформи.

Але вже 10 листопада Binance відмовилася від купівлі FTX, пославшись на результати комплексної перевірки і негативні новинні повідомлення.

“Чжао публічно поширив цю інформацію в Twitter та інших соціальних мережах, щоб завдати шкоди підприємствам [групи] FTX, що зрештою призвело до стрімкого і безпрецедентного краху холдингу”, – заявив позивач.

За його твердженням, пост Чжао від 6 листопада про намір ліквідувати активи Binance у FTT вводив в оману, оскільки біржа вже продала токени. Публікація була призначена для того, щоб викликати падіння ринкової ціни FTT, впевнений Лахав.

Він вважає, що дії Binance проти FTX були спричинені “регулювальними зусиллями” глави конкуруючої біржі Сема Бенкмана-Фріда. Як доказ Лахав послався на пост Чжао з поясненням мотивів рішення:

“Ліквідація наших FTT – це всього лише управління ризиками виходу, чого нас навчила LUNA. […] Ми не проти будь-кого. Але не будемо підтримувати людей, які лобіюють проти інших гравців індустрії за їхньою спиною”.

У позові стверджується, що пропозицію Binance про купівлю FTX було зроблено недобросовісно і “зрештою” призвело до краху останньої:

“Твіт Чжао призвів до зниження ціни FTT з $23,151 до $3,1468. Це істотне падіння призвело FTX до банкрутства, не давши можливості або шансу керівництву врятувати ситуацію і вжити заходів для захисту своїх клієнтів і кінцевих користувачів”.

Лахав зажадав від відповідачів відшкодування збитків, оплати судових витрат і повернення незаконно отриманих доходів за сімома пунктами обвинувачення. На його думку, до позову можуть приєднатися “тисячі учасників”.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version