Розробник Bitcoin Core запропонував “забанити” токени BRC-20 та Ordinals

Один з розробників Bitcoin Core Люк Деш-молодший наполягає на впровадженні заборони на токени стандарту BRC-20 та “написи” Ordinals через їхній вплив на мережу першої криптовалюти. Лист з пропозицією він надіслав колегам та майнерам.

“Заходів необхідно було вжити місяці тому. Фільтрація спаму — стандарт для Bitcoin Core з першого дня”, — заявив програміст.

Такий підхід дозволив би “відсіяти” пов’язані з Ordinals та BRC-20 транзакції, які Деш вважає “сміттям”. За його словами, зміни у мережу біткоїн можна імплементувати двома способами — через Bitcoin Improvement Proposal або апгрейд клієнта мережі.

Також розробник наголосив, що “виправити помилку” можна одразу.

Водночас представники криптоспільноти розкритикували ініціативу. Співзасновник MicroStrategy Майкл Сейлор зазначив, що “написи” Ordinals виступають “каталізатором масового впровадження біткоїну”.

Прихильник Ethereum Раян Беркманс заявив:

“Розробники хочуть “вбити” Ordinals і BRC-20. Натомість майнери, імовірно, хочуть збільшити свої прибутки шляхом зростання комісій та цінності приватних мемпулів. Власники ж Ordinals і BRC-20 виступають за їхнє право на існування. Громадянська війна”.

На тлі популярності “написів” Ordinals та токенів стандарту BRC-20 мережа біткоїну зіткнулася з безпрецедентним перевантаженням. Комісії за перекази сягнули рекордних показників. За даними BitInfoCharts, станом на 8 травня середня вартість збору у мережі перевищила $20.

Нагадаємо, 9 травня кількість транзакцій у мережі біткоїн сягнула 598 105. Майже таку саму активність експерти зафіксували у Litecoin.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK