Розробники Polygon запропонували активувати хардфорк

Команда Ethereum-мережі захищених рішень другого рівня Polygon планує провести хардфорк 17 січня.

Апдейт запропонували вперше ще у грудні 2022 року, нині ухвалити його повинні члени спільноти. Хардфорк має на меті ліквідувати різкі стрибки вартості газу в мережі та скоротити час реорганізації блокчейну.

Сильні коливання вартості газу в Polygon обумовлюються високим попитом у певні періоди. Оновлення передбачає зміну параметра BaseFeeChangeDenominator з 8 до 16, що потенційно знизить темпи змін комісії за транзакцію до 6,25% на противагу чинним 12,5%.

Блакитним кольором позначені поточні стрибки вартості газу, червоним – вартість газу після хардфорку. Дані: Polygon.

Також активізація хардфорку скоротить sprint length у Polygon з 64 до 16 блоків. Це означає, що валідатор створюватиме блок за ~32 сек. замість нинішніх ~128 сек.

Дані: Polygon.

Розробники зазначили, що від власників токенів MATIC не вимагається жодних дій. Вони наголосили також і на тому, що оновлення не вплинуть на роботу dapps на базі Polygon.

Раніше команда мережі запустила тестнет технології для масштабування zkEVM. У цьому рішенні розробники задіяли «першу повнофункціональну систему перевірки з відкритим вихідним кодом».

На початку січня 2023 року Polygon та фінансова корпорація Mastercard анонсували запуск програми Mastercard Artist Accelerator, де музикантів-початківців навчатимуть просувати свій бренд та продукт у межах Web3.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version