Ринкова частка Binance скоротилася до чотирирічного мінімуму

Частка Binance за сукупним обсягом торгів на спотовому і деривативному ринках у сегменті централізованих криптобірж скоротилася до 36,6%. Про це йдеться у звіті CCData.

Для платформи показник став найгіршим із вересня 2020 року.

Минулого місяця обсяг спотової торгівлі на Binance скоротився порівняно із серпнем на 23%, а частка біржі – до 27%. Для похідних продуктів падіння склало 21%, у результаті у платформи виявилося 40,7% від загального значення в сегменті CEX.

Одним із бенефіціарів падіння обсягів на Binance стала Crypto.com. Її сукупний показник збільшився більш ніж на 40% місяць до місяця. З початку року біржа зафіксувала найбільший приріст у спотовій торгівлі, збільшивши частку ринку до 10,5%.

У вересні сукупні обсяги торгівлі в сегменті скоротилися на 17% – до $4,34 трлн. Це стало найнижчим значенням з червня.

Аналітики зазначили, що перший місяць осені традиційно знаменує закінчення сезону слабкої активності трейдерів.

«З такими каталізаторами, як зростаюча ліквідність ринку після зниження ФРС відсоткової ставки і майбутні вибори в США, очікується, що найближчими місяцями активність на централізованих біржах зросте», – спрогнозували в CCData.

27 вересня співзасновник і екс-CEO Binance Чанпен Чжао (CZ) вийшов на свободу після відбуття чотиримісячного ув’язнення, до якого суд його засудив у квітні. На початку місяця компанія довічно усунула його від управління.

Чжао в одному з перших твітів після звільнення зазначив, що «біржа, схоже, справляється без його участі».

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Binance врегулювала претензії Мін’юсту США, погодившись виплатити $4,3 млрд. Персональний штраф для CZ склав $50 млн.

Розгляд позову SEC проти біржі триває.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK