Ринкова частка біткоїна наблизилася до дворічного максимуму

Індекс домінування першої криптовалюти сягнув 51,1%, наблизившись до показників квітня 2021 року. Про це свідчать дані TradingView.

Динаміка індексу домінування біткоїна. Джерело: TradingView.

BTC.D досягав порівнянних значень у червні цього року, проте швидко скоригувався.

За даними CoinGecko, на момент написання цифрове золото торгується за $27 100 — за 2023 рік актив зріс на 66%. Загальна капіталізація монети сягає $528,8 млрд.

15-хвилинний графік BTC/USDT біржі Binance. Джерело: TradingView.

Показник найближчого конкурента за ринковою капіталізацією — Ethereum — за аналогічний період збільшився лише на 32%. Курс активу становить $1554.

15-хвилинний графік ETH/USDT біржі Binance. Джерело: TradingView.

Останній тиждень біткоїн дрейфує у флеті, проявляючи вкрай низьку волатильність. Більшість альткоїнів залишається в червоній зоні.

Керівник відділу досліджень Deutsche Digital Assets Андре Драгош заявив у бесіді з The Block, що відставання Ethereum зумовлене «млявим прийманням» нещодавно запущених ETF на основі другої за капіталізацією криптовалюти.

«У сукупності ETP Ethereum залучили минулого тижня лише скромний плюс $900 000 чистого капіталу, попри дебют нових ETF. Для порівняння, приплив у біткоїн-ETP склав $85,4 млн», — додав Драгош.

Раніше аналітик CryptoQuant під ніком Maartunn заявив, що на курс біткоїна очікує «істотний підйом» у разі закріплення вище $27 900. Рівень збігається з індикатором MVRV стосовно короткострокових учасників ринку.

Нагадаємо, у вересні засновник SkyBridge Capital Ентоні Скарамуччі спрогнозував бичаче десятиліття для першої криптовалюти. Інвестор припустив, що найгірші події на поточному ведмежому ринку вже позаду.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK