Сенатори США звинуватили Binance у зв’язках з урядом Китаю

Сенатор від Республіканської партії США Біл Хагерті заявив під час засідання Банківського комітету Сенату, що криптовалютна біржа Binance має зв’язки з Комуністичною партією Китаю. Про це повідомив журналіст Брендан Педерсон.

За словами репортера, таку думку також висловив сенатор від Демократичної партії – Марк Ворнер. Політики вважають, що біткоїн-біржа “підтримується владою” КНР. 

Натомість гендиректор Binance Чанпен Чжао подібні звинувачення вже відкидав. Ще наприкінці листопаду він підкреслив, що біржа не зареєстрована в Китаї.

За словами Чжао, він має канадське громадянство:

“У 1989 році я разом з матір’ю переїхав до Канади […] Підлітком я жив у Ванкувері, потім переїхав до Монреалю, аби ходити до коледжу”.

Також CEO Binance зазначив, що він деякий час жив у китайському Шанхаї, де запустив стартап. Утім, бізнесмен наголосив, що жоден громадянин Китаю у цьому не брав участі.

Нагадаємо, що видання Reuters повідомляло про можливе опрацювання криптобіржею транзакцій з Ірану на суму $8 млрд попри заборону США.

Американська влада розслідує можливе порушення законодавства країни щодо відмивання грошей та порушення санкцій з боку криптобіржі. За інформацією ЗМІ, одні прокурори вважають, що не мають достатньо доказів для висунення обвинувачень, а інші – навпаки.

Читайте біткоїн-новини ForkLog у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK