Ще один регулятор США подав до суду на Сема Бенкмана-Фріда

Комісія з термінової біржової торгівлі США (CFTC) подала позов проти Сема Бенкмана-Фріда, а також його компаній FTX Trading та Alameda Research із звинуваченнями у шахрайстві.

Згідно з заявою регулятора, з травня 2019 року до 11 листопада 2022 року Бенкман-Фрід контролював як FTX, так і Alameda. 

Через останню він та інші керівники використовували кошти клієнтів біржі “для власних операцій і діяльності, включаючи покупку елітної нерухомості, внески на політичні кампанії та високоризиковані, неліквідні інвестиції”, стверджують у CFTC.

Крім того, у Комісії вказали, що за вказівкою Бенкмана-Фріда співробітники FTX створили “в коді біржі функції, які дозволили Alameda мати фактично необмежену кредитну лінію”.

CFTC зазначила, що дії відповідачів призвели до втрати понад $8 млрд США клієнтів FTX. 

Наразі Бенкман-Фрід перебуває під арештом на Багамських островах. За даними ЗМІ, йому відмовили у можливості вийти з в’язниці під заставу в $250 000 через «ризик втечі». 

Нагадаємо, крім CFTC, звинувачення проти Бенкмана-Фріда висунули Комісія з цінних паперів і бірж та прокуратура США. Йому може загрожувати понад сто років ув’язнення.

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version