Співзасновник Google Deepmind розповів про майбутні технології ШІ

Наступний етап розвитку штучного інтелекту — інтерактивні боти, які можуть виконувати завдання за людину, використовуючи для цього інше ПЗ і людей. Про це розповів співзасновник Google Deepmind Мустафа Сулейман в інтерв’ю MIT Technology Review.

На його думку, майбутні ШІ-розробки стануть більш динамічними та зможуть діяти самостійно.

«Ви просто дасте їм загальну мету високого рівня, і вони використовуватимуть усі наявні інструменти для її досягнення. Нейромережі розмовлятимуть з іншими людьми та ШІ», — пояснив керівник Deepmind.

За достатньої свободи дій нові технології нададуть більший функціонал, ніж наявні генеративні алгоритми, які Сулейман назвав «статичними».

Раніше в бесіді з CNBC програміст передбачив, що протягом наступних п’яти років кожен зможе мати особистих помічників зі штучним інтелектом. Його компанія Inflection AI у травні запустила свого чат-бота Pi як конкурента ChatGPT від OpenAI. Інструмент робить акцент на особистих порадах і спілкуванні.

«Перша хвиля ШІ стосувалася класифікації. Глибоке навчання показало, що ми можемо навчити комп’ютер розрізняти різні типи вхідних даних: зображення, відео, аудіо, мову. Зараз ми перебуваємо в генеративній хвилі, коли ви берете інформацію і створюєте нову. Третя хвиля буде інтерактивною», — додав Сулейман.

Говорячи про ризики з боку ШІ, співзасновник Deepmind заявив, що «люди завжди будуть командувати». Для більшого контролю країни мають створити відповідне законодавство, вважає розробник.

«Загалом, є певні моменти, до яких нам слід ставитися дуже обережно, якщо не просто унеможливлювати їх у найближчому майбутньому. Щось на кшталт рекурсивного самовдосконалення. Ви б не хотіли, щоб ваш маленький ШІ відключився та оновив свій власний код без вашого контролю», — розповів він.

Сулейман підсумував, що світ виконав приголомшливу роботу з регулювання «надскладних речей» на кшталт авіації, тож зможе впоратися і зі штучним інтелектом.

Нагадаємо, у серпні CEO YouTube Ніл Мохан поділився планами щодо впровадження ШІ в музичну індустрію. Він відзначив швидкий розвиток технології та розповів про принципи платформи з її інтеграції.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK