Співзасновникам 3AC заборонили підприємницьку діяльність у Сінгапурі

Грошово-кредитне управління Сінгапуру (MAS) заборонило засновникам хедж-фонду Three Arrows Capital (3AC), що збанкрутував, Кайлу Девісу та Су Чжу провадити регульовану підприємницьку діяльність в країні протягом дев’яти років. Про це повідомили представники регулятора.

За заявою регулятора, Девіс і Чжу порушили низку законів і положень про цінні папери та фьючерси.

Також співзасновникам 3AC заборонено брати участь в управлінні компаніями, займати посади директорів, надавати фінансові послуги або ставати великими акціонерами на ринках капіталу.

Під час докладного розслідування MAS виявило додаткові порушення з боку хедж-фонду та його керівників в період з серпня 2020 року по січень 2022 року. Зокрема, вони стосувалися неможливості повідомити відомству про призначення нового портфельного менеджера, а також відсутності системи управління ризиками.

“MAS серйозно ставиться до ігнорування Чжу та Девісом відносно нормативних вимог та невиконання ними своїх обов’язків у ролі директорів. Управління прийме заходи щодо видалення з посади топ-менеджерів, які вчиняють подібні порушення,” – говориться в розпорядженні.

В квітні співзасновники хедж-фонду оголосили про запуск нової криптобіржі – OPNX.

Посаду генерального директора зайняла Леслі Лемб, дружина колишнього генерального директора CoinFLEX Марка Лемба. Пізніше вона критикувала інвесторів, які віддали перевагу дистанціюванню від компанії.

У липні Девіс пообіцяв пожертвувати потенційні прибутки від нової платформи кредиторам 3AC ради “хорошої карми”.

Нагадаємо, у серпні стало відомо про слухання щодо розбіжностей між DeFiance Capital і фірмою Teneo, яка представляє інтереси ліквідаторів 3AC, щодо статусу активів на суму $141 млн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK