Стейблкоїн USP втратив прив’язку до долара США внаслідок кібератаки на протокол Platypus

DeFi-протокол Platypus атакували зловмисники, поцупивши $8,5 млн. Через інцидент «стабільна монета» проєкту USP втратила паритет до долара США.

За словами представників протоколу, хакер скористався «миттєвою позикою» та логічною помилкою в механізмі перевірки платоспроможності у контракті застави.

«Витік коштів на $8,5 млн стався з основного пулу, він покривав депозити користувачів до 35%. Активи з інших пулів не постраждали», — зазначила команда Platypus.

Представники звернулися до Binance, Tether та Circle з проханням заморозити викрадені кошти. Емітент стейблкоїну USDT вже відреагував на запит і заблокував активи.

Аналітик під ніком ZachXBT допоміг виявити особу зловмисника. Разом з розробниками він звернувся до хакера з пропозицією повернути викрадені кошти за винагороду.

«Я відстежив адресу до цього акаунту. Я на зв’язку з командою Platypus, вона пропонує обговорити умови повернення коштів перед тим, як звернутися до правоохоронних органів», — йдеться у повідомленні, яке надіслали зламнику.

 На момент написання USP торгується по $0,47, згідно з CoinGecko.

стейблкоїн USP
Денний графік USP/USD. Дані: CoinGecko.

Раніше зловмисники здійснили атаку на децентралізовану платформу Orion Protocol, яка працює на базі Ethereum та BNB Chain. Їм вдалося отримати $3 млн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK