Суд не виключив повернення Сема Бенкмана-Фріда до в’язниці

Рішення щодо застави в справі ексглави FTX можуть переглянути, оскільки є підстави припускати, що Сем Бенкман-Фрід (SBF) намагався чинити тиск на свідків. Таку заяву зробив суддя Льюїс Каплан під час слухань 16 лютого, повідомляє CNN.

Засідання, що пройшло, не було присвячене скасуванню застави. Однак суддя не виключив можливість розгляду цього питання, унаслідок чого засновнику біржі змінять запобіжний захід.

«Можуть бути вагомі підстави вважати, що він [SBF] вчинив або намагався вчинити федеральний кримінальний злочин», — підкреслив Каплан.

Раніше прокурори зробили запит на зміну умов домашнього арешту для Бенкмана-Фріда. Правоохоронці запідозрили його у використанні месенджера Signal для надсилання зашифрованих повідомлень свідку. Потім його викрили в застосуванні VPN.

Під час слухань 16 лютого суддя засумнівався, що накладені обмеження завадять ексглаві FTX користуватися інтернетом з огляду на наявність ноутбуків та мобільних телефонів у його батьків. Із цим аргументом погодився прокурор, але вказав на відсутність іншого рішення. У відповідь Каплан натякнув, що скасування застави могло б усунути ці ризики:

«Рішення є, але його ще ніхто не запропонував».

Адвокати Бенкмана-Фріда назвали перебування SBF під домашнім арештом важливою умовою для створення лінії захисту.

«Ми не можемо без нього переглянути ці великі фінансові документи», — підкреслили юристи.

Професор права Річард Пейнтер зазначив, що тиск на свідків під час перебування під заставою є «чудовим способом повернутися до в’язниці».

Нагадаємо, суд відклав розгляд позовів CFTC та SEC проти ексглави FTX.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK