Synthetix запустила третю версію протоколу на Base

DeFi-платформа синтетичних активів Synthetix запустила третю версію протоколу безстрокових деривативів в Ethereum-мережі другого рівня Base.

Perps v3 пропонує низку переваг, включно з можливістю використовувати стейблкоїн USDC як заставу і для маржинальної торгівлі. Раніше користувачам була для цього доступна тільки внутрішня “стабільна монета” платформи sUSD.

“Експерименти з популярними активами на кшталт USDC, значно розширюють можливості Synthetix із залучення нового забезпечення і запуску свіжих ринків деривативів”, – прокоментував розробник під ніком cavalier.

Із запуском Perps v3 проєкти на Base отримують інструменти від протоколів, що базуються на Synthetix, на кшталт Polynomial, Kwenta і DHEDGE для створення власних DeFi-рішень.

Також на L2-мережі від Coinbase буде запущена децентралізована біржа опціонів Infinex з екосистеми платформи.

Згідно з DeFi Llama, сукупна вартість заблокованих на Base активів становить $380 млн.

Відповідний показник Synthetix – $636 млн. Практично весь обсяг припадає на Ethereum і Optimism. У цих мережах третю версію протоколу команда розгорнула в лютому 2023 року.

Нагадаємо, у грудні спільнота Synthetix підтримала пропозицію щодо поліпшення SIP 2043, яка передбачає припинення інфляції нативного токена SNX. Засновник проєкту Кейн Ворвік виніс ідею на обговорення ще в серпні 2022 року.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK