Tether відновив видачу позик в USDT

Емітент USDT Tether Limited відновив кредитування власним стейблкоїном через рік після завірень про припинення подібної практики. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У лютому компанія зобов’язалася скоротити об’єм забезпечених кредитів до кінця року.

Згідно з останньою звітністю, обсяг виданих позик у другому кварталі збільшився з $5,3 млрд до $5,5 млрд.

Емітент не розкриває позичальників та забезпечення. У виданні пояснили, що Tether Holdings не може бути на 100% впевненою у поверненні коштів та 100% покритті застави.

“У другому кварталі ми отримали декілька запитів на отримання короткострокових позик від клієнтів, з якими у нас склалися давні відносини. Компанія вирішила задовольнити ці запити”, – пояснила прес-секретар Tether Holdings Алекс Уелч.

За словами представника, позики сплатять до 2024 року. Вона відмовилась надавати додаткові деталі.

Раніше Tether звітувала про $850 млн чистого прибутку у другому кварталі. Згідно з документом, 85% забезпечення USDT припадає на грошові кошти та їх еквіваленти.

У травні CTO компанії Паоло Ардоіно заявив, що висока прибутковість емітента дає можливість розглядати нові бізнес-напрямки.

Пізніше стало відомо, що Tether інвестувала $1 млрд у проект з видобутку біткоїна в Сальвадорі (у січні влада країни ухвалила закон про цифрові активи, що наблизив випуск біткоїн-облігацій). В подальшому емітент спрямував $420 млн на покупку чіпів від Nvidia в обмін на 20% частку в майнінговій компанії Northern Data.

Нагадаємо, в березні 2023 року частка USDT на ринку стейблкоїнів перевищила 57% на тлі проблем конкурентів.

За три місяці до цього емітент назвав присвячену USDT статтю Wall Steet Journal “лицемірством ЗМІ, що сплять за кермом інформації”.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK