Tether заморозила пов’язані зі злочинним синдикатом $225 млн у USDT

Компанія Tether, що випускає стейблкоїн USDT, заблокувала близько $225 млн у USDT у межах співпраці з Мін’юстом США, криптовалютною біржею OKX і аналітичною фірмою Chainalysis.

Згідно з пресрелізом, кошти пов’язані з міжнародним злочинним синдикатом, який займався торгівлею людьми в Південно-Східній Азії. Обсяг заморожених USDT у Tether назвали “найбільшим в історії”.

“Під час багатомісячного розслідування, проведеного Tether і OKX, правоохоронні органи США, включно з Міністерством юстиції, були заздалегідь попереджені про місцезнаходження незаконних коштів шляхом аналізу їхнього руху через блокчейн. Ці дії спричинили запит на заморожування з боку Секретної служби США і [подальше] добровільне блокування з боку Tether”, – уточнили в компанії.

Призначений на посаду CEO емітента Паоло Ардоіно назвав проведену роботу “вражаючою”.

“Ми віримо в необхідність використання технологій і зв’язків, таких як наша співпраця з OKX, для активної протидії незаконній діяльності та підтримки найвищих стандартів чесності в галузі”, – додав Ардоіно.

Раніше Tether заморозила понад 2,5 млн USDT, виведених із кросчейн-протоколу Multichain. У вересні емітент заблокував $1,4 млн із вкрадених у біржі Remitano $2,7 млн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK