Голова ЄЦБ розповіла фейковому Зеленському деталі про цифровий євро

У мережі поширилося відео, на якому голова ЄЦБ Крістін Лагард нібито в діалозі з президентом України Володимиром Зеленським визнає, що влада має намір контролювати транзакції за допомогою цифрового євро.

Як з’ясувало видання Cointelegraph, оригінал відео опубліковано російськими пранкерами ще 17 березня. Автори розіграшу від імені Зеленського запитали Лагард про протести через запровадження CBDC у Європі та небажання суспільства опинитися під контролем держави.

У відповідь голова ЄЦБ зазначила, що цифровий євро справді буде «обмежено контролюватись» владою для відстеження платежів.

«Ми розглядаємо можливість для дуже невеликих сум, близько €300–400, мати механізм із нульовим контролем. Але це може бути небезпечним», — додала Лагард.

За її словами, дрібні анонімні транзакції найчастіше стають джерелом фінансування терористичних атак.

Глава ЄЦБ також пояснила важливість впровадження цифрового євро небажанням залежати від валют недружніх країн або валют приватних корпорацій, таких як Facebook, Google або Amazon.

Криптоспільнота різко розкритикувала заяву Лагард, особливо стосовно контролю платежів. У Twitter закликали не використовувати це та віддавати перевагу виключно децентралізованим криптовалютам, таким як біткоїн.

«Я особисто хотів би подякувати Крістін Лагард за те, що вона вирішила просувати біткоїн, наочно показавши, куди все це йде», — написали вони.

Раніше ми зробили матеріал, як змінився регуляторний ландшафт для криптоіндустрії у 2022 році:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK