У Bloomberg підвищили ймовірність появи спотового біткоїн-ETF цього року до 75%

Після юридичної перемоги Grayscale у справі проти SEC аналітики Bloomberg Джеймс Сейффарт і Ерік Балчунас оцінили ймовірність запуску спотового біткоїна-ETF до кінця 2023 року в 75%.

Джерело: X.

«Джеймс і я підвищуємо до 75% шанси на запуск спотових біткоїн-ETF цього року (95% до кінця 2024 року). Хоча ми враховували перемогу Grayscale у нашій попередній оцінці в 65%, одностайність і однозначність рішення перевершили всі очікування, що залишає SEC вкрай мало місця для маневру», — заявив Балчунас.

На його думку, юридичні та іміджеві втрати регулятора в широко висвітлюваній основними ЗМІ тяжбі «роблять заперечення політично неспроможним».

Терміни ухвалення Комісією рішень за заявками на реєстрацію біткойн-фондів від BlackRock, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco, Fidelity і Valkyrie припадають на початок вересня. Однак аналітики очікують затримок.

«Ми не здивуємося, якщо SEC затягне, враховуючи те, що сталося. Проте, не впевнений, що в цій ситуації терміни матимуть таке ж значення. Більш імовірно, що ми одного разу прокинемося і почуємо, що Комісія здалася і запуск неминучий», — припустив Балчунас.

За словами Сейффарта, швидке схвалення заявок після ухваленого судом рішення малоймовірне.

Джерело: X.

У SEC є 45 днів, щоб запросити повторні слухання. Після закінчення цього терміну суд винесе остаточний вердикт.

Нагадаємо, у Конгресі США знову запропонували звільнити главу SEC Гері Генслера після судового рішення про конвертацію біткоїн-трасту Grayscale в ETF.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version