У Circle підготувалися до можливого дефолту США

Генеральний директор компанії Circle Джеремі Аллейр заявив, що фірма скорегувала співвідношення резервних коштів, аби “уникнути” наслідків потенційного дефолту США. Про це підприємець заявив в інтерв’ю Politico.

Компанія-емітент стейблкоїну USDC більше не володіє казначейськими облігаціями зі строком погашення після червня 2023 року, за словами Аллейра. Згідно з інформацією Bloomberg, представники фірми замінили боргові цінні папери більш короткостроковими облігаціями.

“Ми не хочемо ризикувати через потенційну нездатність уряду США виплатити свої зобов’язання”, — наголосив CEO Circle.

За даними CoinMarketCap, капіталізація стейблкоїну USDC перевищує $30,1 млрд на момент написання.

Про імовірний дефолт у США попередила міністерка фінансів Джанет Єллен на початку травня. За її словами, якщо Конгрес не підвищить так звану боргову стелю, Мінфін може зупинити виплати за своїми зобов’язаннями вже 1 червня. Наразі держборг Сполучених Штатів сягнув $31,4 трлн.

Також Єллен заявила, що дефолт спровокує “глобальний спад” та “підірве світове економічне лідерство США”. 

“Економічні наслідки дефолту залишаються непередбачуваними, оскільки раніше такого ніколи не траплялося [у США]. Утім, моделювання ситуації демонструє, що результат буде важким”, — зазначили експерти банківської холдингової компанії Wells Fargo.

Водночас адміністрація президента Джо Байдена підрахувала, що близько 8 млн американців втратять свої робочі місця, якщо “республіканці у Конгресі не вживуть заходів”. Наразі в уряді тривають обговорення.

У березні стейблкоїн USDC на деякий час втратив паритет до долара США на тлі краху Silicon Valley Bank, адже співемітент «стабільної монети» тримав у банку $3,3 млрд, які були частиною забезпечення активу.

Згодом у компанії заявили, що отримали доступ до депозитів у банку. За словами CEO Circle Джеремі Аллейра, фірма направила наявні резервні кошти в «надійне сховище» — Bank of New York Mellon.

Нагадаємо, що у компанії спрогнозували прийняття криптоактивів банками протягом 2 років.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version