У Франції заявили про необхідність якнайшвидшого ліцензування криптокомпаній

Очільниця Управління нагляду за фінансовими ринками Франції (AMF) Марі-Анна Барбат Лаяні закликала до обов’язкового ліцензування компаній з постачання криптопослуг.

Посадовиця поділяє запропоновані Сенатом зміни до законодавства, згідно з якими нівелюється право криптокомпаній працювати на території країни без отримання повної ліцензії до 2026 року навіть у разі ухвалення MiCA

Якщо парламент у січні підтримає ініціативу, провайдери криптопослуг мають отримати відповідний дозвіл до 1 жовтня 2023 року.

Поки що постачальники можуть функціонувати на французькому ринку без дозволу від AMF, отримання ліцензії нині – опціональне. Утім, низка фірм вже зареєстрували свою діяльність, наприклад, Binance, Bitpanda, Voyager та інші.

Процес отримання довзолу передбачає перевірку компаній на дотримання правил боротьби з відмиванням грошей.

Нагадаємо, що Єврокомісія запропонувала нові правила податкової звітності для всіх постачальників криптовалютних послуг, які обслуговують клієнтів з ЄС. Ці норми доповнять законопроєкт MiCA, адже останній не прописує повноважень податкових органів для збору та обміну інформацією, необхідної для оподаткування доходів від криптоактивів. 

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK