У G20 ухвалили рекомендації РФС та МВФ про регулювання криптоактивів

Країни-члени G20 схвалили рекомендації Ради з фінансової стабільності (РФС) і Міжнародного валютного фонду (МВФ) щодо регулювання, нагляду та контролю за цифровими активами.

“Ми просимо РФС та органи стандартизації сприяти ефективній та своєчасній реалізації цих рекомендацій на послідовній основі в усьому світі, щоб уникнути регулятивного арбітражу”, – заявили лідери урядів.

Світові наглядові органи представили документ 7 вересня за ініціативою Індії, яка наразі головує в G20.

Країни “Великої двадцятки” закликали до якнайшвидшого впровадження системи звітності за криптоактивами та внесення поправок до загальних стандартів фінансової документації. Під час саміту схвалили й заходи щодо сприяння в боротьбі з відмиванням грошей.

Рекомендації РФС охоплюють більшу частину крипторинку. Вони спрямовані на об’єднання стандартів для юрисдикцій щодо пом’якшення ризиків, пов’язаних із цифровими активами. Експерти виділили небезпеку стейблкоїнів для економічної стабільності.

На думку Ради, DeFi-платформи здатні посилити вразливості традиційних систем.

Очікується, що майбутня зустріч міністрів фінансів і керівників центральних банків у Марокко продовжить діалог G20 з питань регулювання криптовалют.

Глава МВФ Крісталіна Георгієва зазначила, що “попереду ще велика робота, зокрема у сфері цифрових грошей і криптоактивів”.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK