У Гонконзі планують заборонити використання алгоритмічних стейблкоїнів

Управління грошового обігу Гонконгу (HKNA) представить регламент регулювання «стабільних монет» на ринку протягом 2023-2024 років.

Розробники нових правил будуть користуватися, зокрема, консультаційним документом, де зібрані 58 позицій представників громадських організацій та професійних груп. Хоча «респонденти підтримують гнучкий підхід до регулювання цифрових активів», HKNA націлений на контроль стейблкоїнів, які «мають зв’язок з однією чи більше фіатними валютами».

Регулятор, який також виконує окремі функції ЦБ, планує запровадити обов’язкове ліцензування для емітентів «стабільних монет». Представники HKNA хочуть встановити нагляд за управлінням, випуском та збереженням забезпечення стейблкоїнів:

«Вартість резервних активів стейблкоїнів має відповідати вартості «стабільних монет» в обігу. Забезпечення має бути високої якості та ліквідності».

Окрім того, HKNA заборонить використання алгоритмічних стейблкоїнів на кшталт Terra USD у своїй юрисдикції:

«Стейблкоїни, вартість яких визначається алгоритмом, будуть заборонені».

Раніше ЗМІ повідомляли про плани японського уряду скасувати заборону на обіг «стабільних монет», які випустили закордоном.

У Bloomberg заявили, що агентство Moody’s працює над системою оцінки стейблкоїнів. За даними видання, експерти планують проаналізувати до 20 «стабільних монет».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK