У Сальвадорі навчальна біткоїн-програма залучила пожертви на 1 BTC

У Сальвадорі благодійники спрямували на розвиток навчальної програми “Мій перший біткоїн” пожертви на суму понад 1 BTС. На момент написання це понад $29 000. Суму вдалося зібрати менше ніж за три тижні.

За словами команди проєкту, кошти надійшли не від венчурних капіталістів або інвесторів, а від “прихильників” першої криптовалюти з усього світу. У зборі взяли участь жителі Венесуели, Польщі, Канади та інших країн. Донати надсилали у сатоші через L2-рішення Lightning Network.

“Найбільший потенціал першої криптовалюти полягає у розширенні прав і можливостей людини, зокрема у тому, щоб спростити процес донатів”, — зауважив автор програми Джон Деннехі.

На відміну від інших варіантів грошових переказів, біткоїн-транзакції набагато дешевші та швидші, наголошують представники ініціативи. Мета проєкту — зібрати ще 1 BTC до кінця весни.

У 2022 році кількість школярів, які вивчали цифрові активи у межах навчальної програми, перевищила 11 000. Протягом березня 2023 року курси відвідали понад 6 000 учасників.

18 листопада минулого року президент Сальвадору Наїб Букеле заявив, що країна інвестуватиме в цифрове золото щодня.

У лютому 2023 року влада країни анонсувала створення біткоїн-посольства в американському штаті Техас.

Нагадаємо, що Законодавча асамблея Сальвадору схвалила закон про цифрові активи. Він також містить нормативну базу для випуску облігацій, забезпечених першою криптовалютою. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK