У Швейцарії підвищили ліміт на сплату податків у біткоїні

Влада швейцарського кантону Цуг підвищила ліміт, який дозволяє сплачувати податки у біткоїні та Ethereum, до 1,5 млн CHF (понад $1,6 млн).

Кантон почав приймати платежі у казну у криптовалютах з лютого 2021 року. До недавнього часу допустимий ліміт таких відрахувань був встановлений на рівні 100 000 швейцарських франків (~$111 000).

“Підвищення межі — важливий крок на шляху до цифрового майбутнього. З другої половини 2023 року ще одна інновація буде впроваджена — можливість оплатити податки у криптовалютах завдяки скануванню QR-коду, який буде друкуватися на платіжних квитанціях”, — поділився планами фінансовий директор кантону Цуг Хайнц Таннлер.

Місцева влада співпрацює з криптокомпанією Bitcoin Suisse для прийняття платежів у цифрових активах. У межах угоди фірма конвертує біткоїн та Ethereum у національну валюту. 

З моменту старту такої податкової програми експерти зафіксували близько 150 криптотранзакцій на загальну суму 2 млн CHF (понад $2,2 млн).

Наприкінці 2022 року Швейцарське управління з нагляду за фінансовими ринками переглянуло правила боротьби з відмиванням коштів, прописавши вимоги щодо цифрових активів.

Згідно з ними, громадяни мають підтвердити особистість при здійсненні криптовалютних переказів на суму понад 1000 швейцарських франків протягом 30 днів.

Нагадаємо, що на початку травня у Ліхтенштейні заявили про можливість впровадження біткоїн-платежів за державні послуги у майбутньому.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK