Уряд Великої Британії оголосив про початок консультацій стосовно регулювання криптоіндустрії

Британський департамент фінансів – Королівська скарбниця – анонсував «жорсткі» принципи майбутнього регламенту регулювання криптоіндустрії, а також розпочав консультації з цього приводу з представниками сектору.

Влада пропонує посилити нагляд за торговельними компаніями та запровадити «перший у світі жорсткий режим» для криптолендингових платформ. Згідно із заявою, уряд має намір контролювати торгівлю цифровими активами, їхнє кредитування та зберігання для надання «впевненості та ясності користувачам та бізнесу».

Наразі діяльність постачальників криптопослуг не контролюється місцевими регуляторами. Однак такі фірми зобов’язані пройти перевірку на дотримання AML-законів в місцевому Управлінні з фінансового нагляду (FCA).

У Королівській Скарбниці зазначили, що посадовці планують дозволити рекламні кампанії тим підприємствам, які зареєструються в Управлінні. Втім, за даними Financial Times, 85% криптофірм не змогли оформитися у FCA.

«У 2022 році головний секретар скарбниці Джон Гленн заявив про намір Британії стати глобальним криптохабом […] Наша заява суперечить тому плану. Ми позиціонуємо Королівство як безпечну юрисдикцію для діяльності з цифровими активами, яка сприяє інноваціям та надає криптокомпаніям чітку правову базу», – йдеться у пресрелізі.

Окрім того, британська влада наголосила, що посилить нагляд за посередниками та кастодіанами, які несуть відповідальність за здійснення транзакцій клієнтів та збереження їхніх коштів. Також уряд зберігає фокус на регулюванні стейблкоїнів.

Представники криптоіндустрії мають висловити свою думку стосовно пропозицій до 30 квітня 2023 року. Після того FCA розробить детальні правила регулювання ринку.

Раніше поліція Великої Британії розширила штат експертів з криптовалют, а також розробила процес зберігання конфіскованих цифрових активів.

Міністр фінансів Королівства Джеремі Гант оприлюднив пакет реформ, спрямованих на стимулювання економічного зростання країни, які охоплюють і криптовалютний сектор.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK