В Австралії створять законодавчу базу для регулювання криптоіндустрії

Влада Австралії планує розробити механізм ліцензування та регулювання роботи постачальників криптовалютних послуг у 2023 році. Це частина масштабного проєкту з “модернізації фінансової системи” країни.

“На початку наступного року ми презентуємо консультаційний документ, який визначатиме, які цифрові активи мають регулюватися законами про фінансові послуги. Також він міститиме інформацію щодо відповідного зберігання [криптовалют] та параметрів ліцензування [провайдерів]”, – зазначається у пресрелізі.

Перш ніж запровадити відповідне законодавство, уряд проведе консультації.

Згідно з опитуванням місцевої криптобіржі Independent Reserve, 25,6% австралійців володіють або володіли цифровими активами протягом 2022 року. 36,1% респондентів заявили, що не купляли криптовалюту через брак механізмів регулювання індустрії та захисту споживачів.

Нагадаємо, що мер австралійського міста Голд-Кост припустив, що у майбутньому жителі сплачуватимуть податки у криптовалюті.

Резервний банк Австралії анонсував тестування CBDC у 2023 році.

У Великій Британії оприлюднили пакет фінансових реформ, які стосуються і криптовалютного сектору. Прем’єр-міністр країни Ріші Сунак вважає, що Сполучене Королівство може стати “глобальним криптовалютним та технологічним хабом”.

Читайте біткоїн-новини ForkLog у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK