В Австралії відхилили законопроект щодо криптовалют від опозиційного сенатора

Комітет з економічного законодавства Сенату Австралії відхилив законопроект щодо регулювання криптовалютного ринку, внесений сенатором-опозиціонером з штату Новий Південний Уельс Ендрю Бреггом. Про це повідомляє CoinDesk.

Згідно з висновком, документу не вистачає деталей і чіткості. Крім того, він “не відповідає міжнародному режиму” і викликає “відверте обурення щодо регулятивного арбітражу і негативних наслідків для ринку”.

Комітет рекомендував уряду “продовжити консультації з представниками галузі щодо розробки цільового регулювання цифрових активів в Австралії”.

За словами Брегга, таке рішення сповільнить розвиток криптоіндустрії в країні.

В лютому прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе презентував Державній Скарбниці консультаційний документ щодо так званого “співставлення токенів”, який передбачав примусове розкриття технологічних характеристик цифрових активів.

Після його обговорення Комітет Сенату мав розробити структуру ліцензування і зберігання криптовалют для VASP (постачальників криптовалютних послуг), проте цього досі не відбулося.

Нагадаємо, в липні центробанк Австралії завершив пілотне тестування CBDC, проте за його результатами регулятор прийшов до висновку, що для повноцінного запуску цифрового австралійського долара потрібно ще “кілька років”.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK