В Україні готують інструкції щодо збереження вартості біткоїна

17 жовтня Національне Агентство з Розшуку та Менеджменту Активів (АРМА) провело засідання із силовими відомствами щодо управління арештованими криптовалютами.

Разом із кіберполіцією, Радою національної безпеки, Генпрокуратурою, СБУ та Державним Бюро Розслідувань представники агентства домовилися розробити спеціалізовану методичну інструкцію.

Документ, серед іншого, має регулювати питання управлінських ризиків і збереження вартості волатильних криптовалют (таких як біткоїн та інші). Це особливо важливо для АРМА в межах її компетенції щодо збереження економічної цінності арештованих монет.

Учасники також планують координувати дії з конфіскації віртуальних активів, які були заблоковані в країнах Європейського Союзу в рамках санкцій.

З другої половини 2022 по 16 жовтня 2023 року співробітники АРМА виявили та відшукали криптовалюти фігурантів кримінальних проваджень на орієнтовну суму 223 531 USDT. Протягом того самого періоду Агентство направило до адрес біткоїн-бірж понад 19 запитів.

Нагадаємо, у 2020 році АРМА розробило рекомендації щодо виявлення, пошуку та накладання арешту на цифрові активи.

З листопада 2022 року Агентство і найбільші криптовалютні біржі почали обмінюватися інформацією щодо власників біткоїн-гаманців в рамках кримінальних проваджень.

У березні Верховна Рада України розширила повноваження голови Мінцифри, а вже серпні 2023 року Україна визнала віртуальні активи об’єктом громадянського права.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK