В Японії висунули пропозиції щодо створення дружнього середовища для криптовалют

Ліберально-демократична партія Японії опублікувала технічний документ, в якому описані підходи для створення більш дружнього середовища для цифрових активів та Web3-технологій загалом.

Розширення індустрії інтернету нового покоління всередині держави — частина національної стратегії під керівництвом чинного прем’єр-міністра Фуміо Кісіда.

Група партійних законодавців пропонує внести зміни до оподаткування блокчейн-технологій та криптовалют. Згідно з документом, передбачається запровадження пільг для компаній, які утримують токени та не збираються ними торгувати найближчим часом, а також стягування податку з користувачів лише у випадку обміну цифрових валют на фіатні гроші.

Також автори пропонують узаконити ДАО як товариство з обмеженою відповідальністю, внести зміни у закон про фінансові інструменти й біржі.

Серед недоліків, на які вказали експерти, це брак стандартів облікової звітності для Web3-фірм. Нібито таким компаніям важко знайти аудитора. Тож у документі пропонується залучити фахівців Японського інституту дипломованих бухгалтерів до створення відповідних правил.

У червні 2022 року в Японії ухвалили законопроєкт стосовно стейблкоїнів, згідно з яким “стабільні монети” можуть випускати лише трастові компані, ліцензійні банки та зареєстровані у FSA агенти грошових переказів. Правила набудуть чинності цього літа.

Нагадаємо, місцевий регулятор планує скасувати заборону на обіг випущених за кордоном стейблкоїнів у 2023 році. Водночас японські корпорації розробляють «економічну зону» в метавсесвіті.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK