В ЄС обрали дату голосування стосовно ухвалення MiCA 

Члени Європейського парламенту розглянуть регламент регулювання криптовалют на території ЄС, відомий як MiCA, 18 квітня 2023 року, а фінальне голосування відбудеться наступного дня — 19 квітня. Це випливає з плану засідань.

Згідно з законопроєктом, криптокомпанії, які бажають обслуговувати клієнтів з блоку, мають отримати ліцензію на діяльність. Окрім того, MiCA регулюватиме правила випуску стейблкоїнів на території ЄС.

Попри те, що текст законопроєкту був готовий ще у червні 2022 року, в Європарламенті декілька разів відкладали голосування через “технічні причини”. Як повідомляють знайомі з ситуацією джерела, перекладачі не встигали перекласти документ з 400 сторінок 24 офіційними мовами країн-членів Євросоюзу.

Окрім дискусій стосовно правил MiCA, європейські парламентарі розглянуть ще один пов’язаний з цифровими активами документ, який передбачає необхідність криптокомпаній звітувати про деталі транзакцій користувачів.

У разі ухвалення законопроєктів, вони набудуть чинності не пізніше, ніж через три роки.

Нагадаємо, що законодавці ЄС запропонували жорсткі вимоги до зберігання криптовалют банками. 

15 березня члени Європейського парламенту ухвалили текст законопроєкту Data Act, який містить правила регулювання смартконтрактів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK