Венесуельска банда видобувала біткоїн у захопленій нею в’язниці

19 вересня правоохоронні органи Венесуели в результаті штурму в’язниці Токорон у місті Маракай вилучили кілька десятків ASIC-майнерів і величезний арсенал зброї. Про це повідомляє France24.

У масштабній операції брали участь більше 11 000 поліцейських і солдат за підтримки танків і бронетехніки. Один співробітник спецназу був вбитий.

Дані:  YURI CORTEZ / AFP.

Ця в’язниця протягом кількох років була під контролем найбільшої банди країни – Трен де Арагуа – і була її штаб-квартирою. 

Крім кімнати для видобутку криптовалют, на території були казино, нічний клуб, ресторани, бейсбольне поле і зоопарк з екзотичними тваринами. Останні загинули від пожежі, яка почалася під час штурму.

За даними МВС Венесуели, 1600 в’язнів перебували в рабстві у лідерів банди. Після захоплення контролю над в’язницею частині з них вдалося сховатися, решта були розподілені в інші виправні установи.

Дані: YURI CORTEZ / AFP

Серед вилучених предметів влада продемонструвала ракетні установки, снайперські гвинтівки, гранатомети, вибухівку, пулеметні стрічки, наркотики і дорогі мотоцикли.

Банда Трен де Арагуа налічує близько 5000 членів. Її називають причетною до злочинів по всій Венесуелі, а також в Колумбії, Бразилії, Перу, Еквадорі, Чилі та Болівії.

Нагадаємо, у серпні 2023 року американського криптомагната знайшли розчленованим у Болгарії. Того ж місяця чоловік у Таїландіі підстрелив дружину під час сварки щодо інвестицій у біткоїни.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK