Віталік Бутерін переказав кошти на допомогу жертвам землетрусу у Туреччині

Засновник Ethereum Віталік Бутерін відправив 1 ETH (на момент написання ~$1538) на адресу гаманця, куди переказують гроші на допомогу постраждалим від землетрусу жителям Туреччини. На транзакцію звернули увагу експерти аналітичної платформи PeckShield.

Апдейт:

Віталік Бутерін переказав близько $227 000 у цифрових активах для допомоги жертвам землетрусу у Туреччині та Сирії. Розробник надіслав 50 ETH на криптогаманець Anka Relief. На момент написання це приблизно $77 000.

Також 99 ETH (~$150 000) він переказав неурядовій та неприбутковій організації Ahbap.

Зазначений гаманець Ahbap Yardım приймає платежі у цифрових активах стандарту ERC20. На момент написання там налічувалося ~$1,3 млн допомоги.

Віталік Бутерін задонатив 1 ETH
Дані: Etherscan.

Збір на цей гаманець оголосив турецький виконавець Халук Левент ще 7 лютого. Він також зазначив й адреси інших мереж: Avalanche та BEP20. Адреси будуть активними протягом тижня.

Команда Avalanche зазначила, що переказала $1 млн в нативній криптовалюті блокчейну AVAX для допомоги постраждалим. За словами гендиректора Binance Чанпен Чжао, біткоїн-біржа нарахує $100 у BNB користувачам, які проживають на території, де стався землетрус. Також осторонь не залишився засновник Tron Джастін Сан. Він задонатив 1 млн TRX.

Нагадаємо, що низка криптовалютних бірж надала гуманітарну та фінансову допомогу жертвам стихійного лиха, що 6 лютого 2023 року забрало життя понад 12 000 людей у Туреччині та Сирії.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK