Віталік Бутерін засумнівався у стабільності криптополітики Гонконгу

Блокчейн-проєкти, які планують розширити операції в Гонконзі, повинні зважити рівень стабільності дружелюбності влади до криптоіндустрії. Про це заявив співзасновник Ethereum Віталік Бутерін, пише The Block.

У жовтні 2022 року Бюро фінансових послуг і казначейства спеціального адміністративного району Китаю заявило про пом’якшення обмежень щодо цифрових активів. Слідом на Гонконзький фондовій біржі почалися торги двох ETF із прив’язкою до ф’ючерсів на криптовалюти, які котируються у США.

У грудні акселератор G-Rocket оголосив, що допоможе відкрити в Гонконзі бізнес 1000 стартапам зі сфери Web3 у найближчі три роки.

Влада юрисдикції заклала в річний бюджет $6,4 млн на підтримку індустрії і висловила готовність прийняти криптокомпанії з усього світу. У липні уряд створив цільову групу з розвитку Web3.

«Якщо якийсь криптопроєкт хоче зробити Гонконг своєю домівкою, він хотів би мати певну впевненість, не тільки в тому, що до нього дружньо ставляться зараз, а й у тому, що так залишиться і через роки, коли відбудуться різні нормативні, політичні та інші види подій», — сказав Бутерін під час конференції Web3 Transitions у Сінгапурі.

За його словами, він слабо розуміє взаємодію Гонконгу з материковим Китаєм.

З 2017 року в КНР торги біткоїном та іншими криптовалютами на місцевих біржах оголошені поза законом. Пізніше влада тільки посилювала контроль над учасниками індустрії.

Бутерін зазначив, що зараз очевидно доброзичливе ставлення до галузі в Гонконзі.

«Але головне питання для мене і яке, як мені здається, ставить кожен, полягає в такому: наскільки стабільний цей рівень?», — додав він.

Співзасновник Ethereum підкреслив, що для нього подальша підтримка криптовалют владою юрисдикції є “ключовою змінною”, про яку важко судити.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, Пекін прихильно ставиться до прагнення Гонконгу стати криптохабом.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK