Влада США висунула претензії до FTX на $3-5 млрд

Сума позову уряду США проти майна FTX, як очікується, становитиме від $3 млрд до $5 млрд. Про це повідомляє The Block з посиланням на матеріали суду.

Податкові претензії влади ще не до кінця визначені. Однак адміністративні витрати і вимоги неурядових кредиторів виплатять у першу чергу.

Боржники запропонували, щоб 100% “надходжень від відшкодування збитків для Федерального окружного суду Південного округу Нью-Йорка (SDYN)” спрямували на виплати інвесторам і клієнтам.

Після цього 25% коштів компанії підуть на оплату вимог щодо федеральних прибуткових податків, а решту використають для погашення претензій Комісії з термінової біржової торгівлі США та інших державних органів.

Отримані кошти влада помістить до Фонду цивільної компенсації для виплат клієнтам і кредиторам FTX, чия криптовалюта зросла з моменту подання заяви.

Порядок погашення буде таким:

  1. Виплата SDNY на користь клієнтів FTX і кредиторів Alameda.
  2. Закриття адміністративних витрат і податкових зобов’язань.
  3. Повне покриття збитків недержавним кредиторам.
  4. Оплата федерального прибуткового податку.
  5. Платежі до Фонду цивільної компенсації.

У травні 2023 року Податкове управління США подало серію позовів проти збанкрутілої FTX та її дочірніх компаній на загальну суму $44 млрд.

Нагадаємо, у грудні біржа представила змінений план реорганізації. Відповідно до документа, активи будуть оцінюватися за курсом на момент подання заяви про банкрутство – 11 листопада 2022 року.

Пізніше лендингова платформа BlockFi, що проходить через процедуру банкрутства, досягла принципової угоди про врегулювання претензій до FTX і Alameda на $874,5 млн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK