WSJ: станом на 2018 рік лише 4 людини контролювали 86% Tether

Станом на 2018 рік група лише з чотирьох осіб контролювала 86% Tether Holdings — емітенту найбільшого за капіталізацією стейблкоїну USDT. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на документи.

Видання назвало засновників компанії “дивною групою людей з мізерним досвідом”. За її створенням стоять колишній пластичний хірург Джанкарло Девасіні та криптоєвангеліст Брок Пірс. У вересні 2014 року Tether Holdings була зареєстрована на Британських Віргінських островах.

Згодом Пірс покинув компанію. Згідно з документами, у 2018 році Девасіні володів приблизно 43% часткою Tether, генеральний директор Жан-Луї ван дер Вельде та головний юрисконсульт Стюарт Хогнер — приблизно по 15%.

“Люди, які спілкувалися з паном Девасіні, кажуть, що він є головною особою, яка приймає рішення в Tether і Bitfinex”, — зазначило видання.

Наразі останній є фінансовим директором Tether. Жан-Луї ван дер Вельде та Стюарт Хогнер одночасно є СЕО та юрисконсультом відповідно як у Tether, так і у біржі Bitfinex. 

керівництво tetherкерівництво tether
Керівництво Tether. Дані: сайт компанії.
Керівництво Bitfinex. Дані: сайт компанії.

Крім того, станом на 2018 рік крупним акціонером був громадянин Великої Британії Крістофер Харборн (відомий як Чакріт Сакункріті у Таїланді, громадянином якого він також є). 

У 2016 році, після зламу Bitfinex, Харборн/Сакункріті отримав як компенсацію збитків велику кількість токенів біржі BFX. Згодом він конвертував їх в акції материнської компанії Bitfinex. Завдяки серії операцій з Tether та пов’язаними з ним компаніями він отримав приблизно 12% акцій Tether. Його частка належала компанії Sakunkrit, зазначило видання. 

Головний технічний директор Tether Паоло Ардоіно відреагував на матеріал WSJ, назвавши його “клоунською статтею”.  

Нагадаємо, у вересні суд Нью-Йорку зобов’язав Tether розкрити забезпечення стейблкоїну. 

У жовтні компанія повідомила, що повністю відмовилася від комерційних паперів у забезпеченні USDT, замінивши їх американськими казначейськими векселями.

Обсяг транзакцій із стейблкоїном за 2022 рік перевищив показники корпорацій Visa та Mastercard, заявили в компанії.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version