Японський уряд розгляне впровадження ChatGPT та подібних ШІ-систем у свою роботу

Співзасновник і голова OpenAI, що стоїть за популярною нейромережею ChatGPT, Сем Альтман оголосив, що компанія розглядає можливість відкриття офісу в Японії. Про це він заявив після зустрічі з прем’єр-міністром країни Фуміо Кісідою, пише Bloomberg.

Альтман обговорив із головою японського уряду потенціал технології та шляхи до пом’якшення її недоліків. 

Він додав, що Японія може «допомогти визначити порядок денний для регулювання» роботи подібних систем на глобальному рівні.

В уряді країни зазначили, що оцінять можливість впровадження штучного інтелекту, як чат-бот ChatGPT, у свою роботу.

Ці обговорення відбуваються на тлі того, як багато країн наразі вивчають ризики технології та навіть обмежують використання нейромережі.

Так, в Італії регулятор заявив про блокування можливості обробки компанією OpenAI даних місцевих користувачів. У Німеччині припускають таку можливість, а у Канаді розпочали розслідування ймовірного збору і використання компанією особистої інформації юзерів.

Втім, не всі країни підозріло ставляться до ChatGPT. Наприклад, уряд Ісландії використовує нейромережу для збереження ісландської мови.

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що відомство наразі тестує можливості ChatGPT для впровадження її в роботу застосунку «Дія».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK