За 2022 рік Tesla втратила $140 млн у біткоїні

Негативна переоцінка 9720 BTC, якими володіє Tesla, за 2022 рік склала $204 млн, прибуток від конвертації частини монет — $64 млн, чистий збиток — $140 млн. Такі дані наводяться у звітності для SEC.

У четвертому кварталі негативна переоцінка становила $34 млн. За цей період операції з першою криптовалютою не проводилися.

У 2021 році компанія «в результаті певних продажів» цифрового золота заробила $128 млн. За підсумками року збитки від знецінення біткоїнів склали $101 млн.

У жовтні 2022 року виробник електрокарів оцінив вартість першої криптовалюти на балансі у $218 млн.

За три місяці до цього Tesla розкрила інформацію щодо продажу 75% біткоїнів за $936 млн. Топменеджмент пояснив цей крок «необхідністю збільшити ліквідність у період антиковідних обмежень у Китаї».

«Відповідно до того, як ми керуємо фіатними коштами та рахунками в їхньому еквіваленті, ми можемо збільшувати або зменшувати наші запаси цифрових активів у будь-який час залежно від потреб бізнесу та нашого погляду на ринок, а також зовнішніх умов», — йдеться у звітності.

У документі компанія повідомила, що динаміка переоцінки 9720 BTC може вплинути на подальші інвестиції в першу криптовалюту.

Нагадаємо, користувачі Twitter проголосували за звільнення Ілона Маска, який володіє Tesla, з посади гендиректора компанії.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK