ЗМІ: банки Гонконгу націлилися на криптоклієнтів на тлі краху американських фінустанов

У Гонконгу банки активізували свою роботу у секторі криптовалют на тлі краху декількох американських фінустанов, які обслуговували клієнтів з індустрії цифрових активів, та посилення регулювання у США. Про це пише The Wall Street Journal.

За даними видання, місцеві банки почали відкривати депозитні рахунки для криптовалютних компаній, а в окремих випадках пропонують розрахункові операції за транзакціями у цифрових валютах. У той час як деякі фінустанови відмовляються від співпраці з криптокомпаніями, у Гонконгу їм надали можливість виплачувати зарплату своїм співробітникам у віртуальних активах, стверджує WSJ.

Один з найбільших місцевих банків Bank of Communications вже працює з деякими Web3-компаніями.

Крім того, онлайн-банк ZA Bank планує забезпечити необхідним сервісом стартапи криптоіндустрії. Представники фірми заявили, що відкривають рахунки для таких проєктів, оскільки “традиційні банківські установи не наважуються” на це.

Наразі ZA Bank працює лише з ліцензованими біржами та проводить перевірку згідно з AML-правилами.

Така активність фінансових установ району збігається з більш загальною політикою Гонконгу щодо сектору цифрових активів. У лютому 2023 року місцева влада назвала Web3 “золотою можливістю”, а також пообіцяла залучити інвестиції та розробити нормативно-правову базу для криптокомпаній.

Згодом міністр фінансових послуг Крістофер Хуей заявив, що менше ніж за півроку 80 фірм з індустрії цифрових активів виявили бажання зареєструватися у Гонконгу.

Раніше у Bloomberg заявляли про «мовчазну» підтримку Китаю у прагненні Гонконгу стати криптовалютним центром.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version