ЗМІ: брати Вінклвосс позичили власній біткоїн-біржі Gemini $100 млн

Близнюки Кемерон і Тайлер Вінклвосс надали позику власній криптовалютній біржі Gemini $100 млн для підтримки бізнесу. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнаних із ситуацією осіб. 

За словами останніх, брати вдалися до цього кроку після спроб протягом декількох місяців знайти фінансування від зовнішніх інвесторів. 

Останнім часом Gemini зіткнулася з низкою проблем. Однією з них стала заява про банкрутство Genesis Global Capital на тлі краху FTX. Згідно з судовими документами, біржа Вінклвоссів входить до списку найбільших кредиторів (зобов’язання на близько $766 млн).

Варто зазначити, Genesis був партнером Gemini у реалізації продукту Earn. У листопаді криптокредитор призупинив виведення коштів, через що біржі довелося піти на на аналогічний крок в межах Earn. Повідомлялося, що Genesis Global Capital та його материнська компанія Digital Currency Group заборгували клієнтам біржі $900 млн.

Нагадаємо, у січні Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) висунула звинувачення Genesis Global Capital і Gemini у пропозиції незареєстрованих цінних паперів через програму Earn. 

Того ж місяця стало відомо, що біржа скорочує ще 10% персоналу. До цього компанія також провела низку звільнень.    

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK