WSJ: ФБР долучилося до розслідування краху TerraUSD

Міністерство юстиції США розслідує крах алгоритмічного стейблкоїну TerraUSD, повідомляє The Wall Street Journal

У разі висунення відомством звинувачень співзасновнику Terraform Labs До Квону, вони будуть кримінальними та можуть передбачати тюремне ув’язнення, зазначає видання.  

За словами знайомих із ситуацією осіб, розслідування Мін’юсту стосується судового процесу, який розпочала у лютому Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC).

Остання звинуватила Terraform Labs та До Квона в шахрайстві на «кілька мільярдів доларів» із залученням алгоритмічного стейблкоїна UST.

Згідно з даними видання, ФБР та Офіс прокурора США Південного округу Нью-Йорку вже допитали колишніх співробітників Terraform Labs.  

Крім того, за даними Bloomberg, прокуратура Нью-Йорку перевіряє групові чати в Telegram між відомими торговими фірмами, включаючи Jump Trading Group, Jane Street та Alameda Research. Зокрема, регулятори досліджують можливе маніпулювання ринком на користь TerraUSD.

Раніше ЗМІ повідомляли, що прокуратура Нью-Йорку розпочала розслідування щодо причетності засновника біржі FTX Сема Бенкмана-Фріда до можливих маніпуляцій цінами ТerraUSD та LUNA. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK