ЗМІ повідомили про фінансові проблеми Bitmain

Найбільший виробник майнінгового обладнання Bitmain у вересні частково не виплатив зарплату всім співробітникам. Про це повідомив журналіст Колін Ву.

У внутрішньому повідомленні компанія послалася на те, що грошовий потік протягом місяця не став позитивним.

Станом на 7 жовтня фірма заявила про погашення більшої частини заборгованості. Згідно з Bitmain, тільки «деякі люди» не отримали виплати повністю.

Наприкінці вересня компанія провела в Гонконзі конференцію World Digital Mining Summit і випустила новий флагман для видобутку біткоїна Antminer S21, нагадав репортер.

Під час заходу виробник уклав угоду про інвестиції в Core Scientific у рамках постачання 27 000 одиниць Antminer S19j XP. Американська майнінгова компанія оплатить партію обладнання $23,1 млн у грошовій формі та звичайними акціями на $53,9 млн.

У жовтні стало відомо, що Iris Energy придбає у Bitmain 7000 установок Antminer S21 за $19,6 млн. Контрактна ціна майнерів у перерахунку на хешрейт виявилася нижчою за ринкову, за даними Hashrate Index.

Нагадаємо, у серпні Bitmain запропонувала покупцям S19j XP захисний механізм, який передбачає фінансову компенсацію від падіння котирувань біткоїна.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK