ЗМІ: у Binance визнали та усунули проблеми з забезпеченням обгорнутого BUSD

Представники криптовалютної біржі Binance визнали недоліки в управлінні резервами обгорнутого стейблкоїну Binance-peg BUSD. В компанії заявили про розв’язання проблеми. Про це повідомляє Bloomberg.

Емітентом стейблкоїну Binance USD (BUSD) виступає компанія Paxos. Він працює у мережі Ethereum та прив’язаний до долара США у співвідношенні 1:1. Також Binance випускає обгорнутий BUSD. Останній працює в декількох інших блокчейнах, зокрема BNB Chain, Avalanche та Polygon. Обгорнутий актив забезпечений BUSD від Paxos.

На проблему з забезпеченням Binance-peg BUSD звернули увагу аналітики ChainArgos. Згідно з розрахунками експертів, цифровий актив часто був не повністю забезпечений протягом 2020-2021 років. Подекуди розрив між резервами та пропозицією перевищував $1 млрд.

Графік пропозиції та резервів Binance-peg BUSD. Чорна лінія демонструє баланс BUSD на рахунку Binance, блакитна – загальну пропозицію Binance-peg BUSD з вересня 2020 по липень 2021 років. Дані: ChainArgos.

Коли користувачі купують обгорнутий BUSD, біржа зобов’язана придбати відповідну кількість стейблкоїнів у Paxos та випустити Binance-peg BUSD на базі відповідного блокчейну. Водночас BUSD від Paxos блокуються в мережі Ethereum як застава.

Однак аналіз експертів виявив, що Binance випускала обгорнутий актив без попереднього блокування їхнього еквіваленту в BUSD.

«Проблема в тому, що описаної процедури в документації Binance щодо того, як має працювати Binance-peg BUSD, не дотримувалися», – зауважив співзасновник ChainArgos Джонатан Рейтер.

У біткоїн-біржі відреагували:

«До процесу забезпечення цифрових активів було залучено багато команд, що призводило до операційних затримок у минулому. Нещодавно ми покращили процес, тож гарантуємо, що кошти зберігаються 1:1».

Також представники Binance запевнили, що зазначені проблеми жодного разу не вплинули на користувачів активу.

Емітент BUSD – компанія Paxos – зауважила, що їхня монета завжди повністю забезпечена.

Раніше аналітики CryptoQuant підтвердили дані Mazars щодо біткоїн-резервів Binance. У звіті зазначається, що депозити клієнтів забезпечені на 97%. Водночас у Комісії з цінних паперів та бірж США закликали інвесторів не покладатися на Proof-of-Reserves криптокомпаній.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK