ЗМІ: в ЄС не будуть висувати суворі вимоги до смартконтрактів 

Члени Європейського парламенту вирішили не запроваджувати жорстких вимог до смартконтрактів. Про це повідомляє The Block з посиланням на документ.

Згідно з інформацією видання, політики досягли згоди стосовно нового тексту Data Act, де стаття про смарткотракти була суттєво відредагована.

З проєкту випливає, що посадовці вирішили відкинути обов’язкові вимоги до технічних характеристик смартконтрактів. Отже, постачальникам алгоритмів не потрібно буде підписувати обов’язкову декларацію про відповідність вимогам ЄС.

Окрім того, законодавці вирішили сфокусуватися виключно на «стороні, яка пропонує смартконтракт», не враховуючи інших дотичних до технології спеціалістів.

Втім, згідно з законопроєктом, смартконтракти будуть мати «такий самий захист, як і контракти, що були створені іншими засобами». Деякі норми документа передбачають «суворі механізми контролю доступу» до технології.

Представники Європейського союзу планують регулювати технологію смартконтрактів у межах ринку даних. Комітет з питань промисловості має проголосувати за ухвалення тексту 9 лютого.

Раніше Європейський парламент відклав розгляд регламенту регулювання криптовалют на території ЄС, відомий як MiCA, до квітня 2023 року. Водночас законодавці ЄС запропонували жорсткі вимоги до зберігання криптовалют банками.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK