У Binance відзначили бум у сегменті рестейкінгу

Обсяг заблокованих активів у протоколах рестейкінгу 2024 року зріс на 700%, а ринок вийшов за межі екосистеми Ethereum, виявили фахівці Binance Research.

Експерти зазначили, що протоколи не тільки дають змогу повторно стейкати токени поза первинною мережею, а й вирішують проблему безпеки для інших блокчейнів.

Першопрохідцем є проєкт EigenLayer, який пропонує сервіс Security-as-a-Service на базі Ethereum.

Платформа сформувала трикомпонентний ринок із рестейкерів, операторів нод і сервісів активної валідації (AVS).

Дослідники звернули увагу на поетапне розгортання EigenLayer – команда планує запустити мейннет у другій половині 2024 року.

Тим часом згідно з DeFi Llama, у протоколі заблоковано активи вартістю близько $8,9 млрд.

Джерело:DeFi Llama.

«EigenLayer може підтримувати широкий спектр рішень, від оракулів до мостів. EigenDA, рівень доступності даних, стане першим запущеним AVS. Протокол уже співпрацює з низкою великих проєктів, включно з Arbitrum, Optimism, AltLayer, Caldera та іншими», – заявили експерти Binance.

Не Ethereum єдиним

Вони зазначили, що до інтеграції блокчейна біткоїна готується протокол стейкінгу Babylon, який підтримує понад 45 ланцюжків екосистеми Cosmos.

Орієнтований на інтероперабельність проєкт Picasso Network створив рівень рестейкінгу для Solana. Передбачається, що рішення буде запущено в другому кварталі 2024 року.

Фахівці Binance вказали, що лідерами сегмента наразі є протоколи на основі EigenLayer на кшталт EtherFi, Puffer, Kelp і Renzo.

«Ліквідний рестейкінг – це один із трьох способів повторного блокування коштів, з якими користувачі експериментували останнім часом», – підкреслили експерти, навівши порівняння різних методів отримання пасивного доходу.

Нагадаємо, співзасновник EigenLayer Шрірам Каннан запевнив, що у команди поки що немає конкретних планів щодо запуску власного токена.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK