Засновника біткоїн-біржі Thodex екстрадували у Туреччину

Влада Албанії екстрадувала засновника та колишнього CEO криптовалютної біржі Thodex Фарука Озера у Туреччину. Про це повідомило медіа aa.com.

У Стамбулі підприємця арештувала місцева поліція. Озера звинувачують у шахрайстві, створенні кримінальної організації та відмиванні коштів.

20 квітня 2021 року платформа припинила торговельні операції. Спочатку представники біржі стверджували, що ведуться технічні роботи. Утім, користувачі запідозрили компанію в екзіт-скамі.

Через декілька днів після закриття торгів на біржі Інтерпол видав red notice на арешт Фарука Озера.

Згодом ЗМІ повідомили, що бізнесмен втік до Албанії. За даними слідства, внаслідок його дій постраждали понад 390 000 клієнтів Thodex, збитки яких оцінюються у 356 млн турецьких лір (на момент інциденту ~$24 млн). Водночас експерти Chainalysis назвали суму набагато вищу — $2,6 млрд.

30 серпня 2022 року засновника платформи затримали правоохоронці Албанії. У межах розслідування інциденту поліція затримала 83 підозрюваних. Варто зазначити, брат й сестра Озера, а також декілька представників топменеджменту вже ув’язнені.

На тлі цього влада Туреччина розпочала роботу над посиленням регулювання криптоіндустрії.

Нагадаємо, що низка біткоїн-бірж надали гуманітарну допомогу постраждалим внаслідок землетрусу у Туреччині та Сирії, який забрав життя щонайменше 12 000 людей.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK