Команда Base презентувала систему безпеки Pessimism

Розробники L2-мережі Base представили систему моніторингу під назвою Pessimism, призначену для підвищення безпеки протоколів, сумісних з OP Stack та Ethereum Virtual Machine (EVM), за допомогою “швидкого виявлення та реагування” на загрози.

За заявою, Pessimism контролює та забезпечує безпеку мейннету Base з моменту його запуску.

Інструмент складається з трьох частин:

  • ETL (Extract, Transform, Load) – механізм, відповідальний за обробку та передачу даних в реальному часі;
  • “Рушій ризиків” – виконує аналіз та оцінку безпеки отриманих даних;
  • Сповіщення- розповсюдження сповіщень через зовнішні канали.

Pessimism також здатен оцінювати продуктивність протоколів, відслідковуючи час відгуку, пропускну здатність та частоту помилок. Ця функція дозволяє вчасно реагувати на потенційні несправності.

Команда Base закликала розробників спільноти вивчити код Pessimism на GitHub та запропонувати власні покращення.

“Наша візія полягає в тому, щоб надати платформу для різноманітних творчих проектів, які будуть процвітати в відкритій та не потребуючі дозволу мережі. Pessimism дозволяє нам використовувати кращі можливості внутрішнього моніторингу для захисту цієї екосистеми”, – підкреслили представники Base.

Значний акцент розробники зробили на забезпеченні безпеки кроссчейн-мосту OP Stack, оскільки більша частина заблокованих активів у Base знаходиться саме там. Згідно з DeFi Llama, на момент написання статті ця цифра становить $363,45 млн.

Раніше Base перевищила Ethereum за кількістю транзакцій на секунду з показником в 12,93 TPS. Це вперше в історії, коли L2-мережа обганяє “материнський” блокчейн.

Нагадаємо, у вересні команда Seashell у співпраці з рядом DeFi-проектів запустила на Base форк кредитної платформи Aave v3 під назвою Seamless Protocol.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK