Американські регулятори виступили проти угоди Binance.US щодо придбання активів Voyager

Комісія з цінних паперів та бірж США (SEC) та Департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк (NYDFS) виступили проти придбання акцій збанкрутілої криптолендингової платформи Voyager Digital з боку американського підрозділу криптовалютної біржі Binance.

Представники SEC заявили, що деякі аспекти угоди на $1,02 млрд, яку запропонувала команда Binance.US, можуть порушувати закон США про цінні папери.

«Криптовалютні транзакції, які необхідні для ребалансування та перерозподілу таких активів серед власників рахунків, можуть порушувати заборону на незареєстровані пропозицію та продаж цінних паперів», — зазначається у документах.

Зокрема регулятор посилався на продаж токену криптокредитора VGX. Окрім того, представники SEC зауважили нещодавні повідомлення у пресі, згідно з якими Binance готується виплатити штрафи для врегулювання претензій з боку влади США. У відомстві це назвали доказом того, що угода «може не відбутися».

У січні SEC просила довести, що біткоїн-біржа може дозволити собі таку дорогу угоду.

Представники NYDFS разом з генеральною прокуроркою Нью-Йорку Летицією Джеймс також не схвалили пропозицію Binance.US. За їхніми словами, криптокредитор незаконно обслуговував клієнтів на території штату.

«Voyager залучав клієнтів з Нью-Йорка і, таким чином, незаконно керував бізнесом з цифровими активами в штаті без ліцензії, що порушувало закони та правила Нью-Йорка», — зазначили у NYDFS.

Нагадаємо, що у січні 2023 року криптокредитор Voyager отримав попереднє схвалення суду на продаж своїх активів американському підрозділу Binance.

Згодом компанія Alameda Research, яка перебуває у процесі банкрутства, подала позов проти Voyager Digital з вимогою повернути $445,8 млн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK